Olaug Braa Wik viser ny teknikk med smeltebegitning .

olaug11 Olaug Braa Wik, Owi keramikk i Haugesund, lager for tida nye, spennende produkter med smeltebegitning på en ny måte.

olaug10 (2)

olaug5

Ferdig brent

Her viser og beskriver hun prosessen.

 

 

 

Nye produkter.   Jeg holder nå på å prøve ut en ny måte å bruke smeltebegitningen min på. Jeg jobber flatt og lager dekoren ferdig før jeg lager produktet. Det innebærer mye kjevling og er tidkrevende.

Jeg kjevler ut en stor leiv og dekker den med flere farger. Etter at første lag har satt seg, legger jeg på et lag til. Til dekor bruker jeg stoffer med hullmønster, nett eller tråder. Disse tingene kjevler jeg lett ned i leira så de holder seg på plass. Så er det frem med fargene igjen.

olaug4

Nærbilde av ferdig brent dekor

Nå legger jeg andre farger på kryss og tvers på tekstilene. Etter at tekstilene er fjernet, risser jeg i leira og jeg kutter også av biter som legges andre steder. Når alt har satt seg er det tid for kjevling igjen. Målet er at alt skal bli slett igjen. Så er det bare å lage noe av leiva.
Olaug

olaug12

IMG_0949

Forming av fat, ubrent.

olaug6

Nærbilde av ferdig dekor

Dette innlegget ble publisert i Generelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s