Kjempevellykka helg på Ona!

Ti medlemmer og noen medbrakte hadde ei fantastisk helg på Ona. Vi takker spesielt verten vår, keramiker Anne M. Steinshamn  i Brun & Blå for den store jobben med tilrettelegging, handling, rydding, vasking, guiding , lån av verksted, matlaging og historiefortelling underveis. Supert!

Anne Marit Steinshamn

 

Fredag guidet Anne oss på en rundtur på Ona og Husøy, som henger sammen med ei kort bru. Vi var oppe i fyret og så på utsikta. Været var helt strålende .

Etterpå fikk vi hjemmelaget Bakalao, sjølsagt med egen fisk i, helt nydelig!

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det er bare to ferjer som er innom Ona om dagen nå, kl. 12 og kl. 16.
Butikken er nedlagt. Øya ligger langt ute i havet utafor Molde
Det er 26 fastboende og ingen unger. Så skolen er nedlagt. Men masse turister kommer om sommeren, og mange har feriehus her.
I en slik setting må en planlegge godt. Men til gjengjeld er det ingen bilkøer og mindre stress enn det de fleste av oss er vant til.

Hestehårsraku                                                      Naked raku

Vanlig raku

vanlig raku

Britt Irene Storli

Lørdagen ble brukt til å brenne raku. Vi hadde tre teknikker å prøve ut: Hestehårsraku, naked raku og vanlig raku. Britt irene Storli fra Røros(Glåmos) sto for demonstrasjonen. Hun og Brit-Uni Kjøsnes fra Selbu hadde kjørt med seg alt utstyret til brenningene, Anne hadde tørka tang og vi henta sand til pussinga på stranda.

På grunn av sterk vind og brannfare, ble rakubrenninga gjort i det gamle, tomme fiskemottaket. Ovnene sto innafor døra, og reduseringa i rakudunker foregikk utafor døra på den smale kaia. Ingen datt i vatnet, heldigvis, til tross for hektisk aktivitet, sur røyk og smal kai.

Årsmøtet ble holdt søndag, og de som var på valg i det sittende styret, ble gjenvalgt for to og fire år. Styret består av: Leder: Målfrid Persson, Sekretær: Anne Marit Steinshamn, Kasserer: Olaug Braa Wik, Vara: Gro Kjellnes Løvik, Valgkomite: Brit Uni Kjøsnes og Mona Eva Jakobsen

Gjenvalgt leder Målfrid Persson

Søndagen rakk vi også å gjennom  demonstrasjoner av forskjellige dekorasjonsteknikker. Olaug Braa Wik  viste bruk av smeltebegitninger og en teknikk med overføring av tegninger til leire ved hjelp av  glassplate med oksyd.

Målfrid Persson viste en teknikk med maling med begitning på gipsplate og helle støpeleire over. Dette  så vi Elke Sada gjøre i Wales i fjor. Målfrid viste også eksempler på dekor med gummistempler og forskjellige dekaler.

Fredagskvelden  viste og fortalte Målfrid videoer fra keramikkfestivalen i England 06 og fra International Ceramics Festival, Aberystwyth i Wales 2011. Brit-Uni  viste bildeserie fra keramikkfestivalen i Farnham i november.

Alt i alt ei veldig vellykka helg!

Dette innlegget ble publisert i Generelt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s